Thai basil

Foto: Ida Lindemann

Thai basil är asian fusion-restaurangen Yoko i Helsingborgs signaturdrink. Enligt bartendern Adam Mahmoud är det Helsingborgs mest populära drink, bland annat för att den är ”instagramvänlig”.

Men något som kan avskräcka är grädden. Däremot är det inte vanlig grädde, utan kokosgrädde.

– Man blandar kokosgrädde och socker som man sedan kokar upp, säger Adam Mahmoud.

Slutligen vispar man den som vanlig grädde.

– Det var kul med kokosgrädden, det har jag aldrig provat innan, säger Marie Eriksson som provsmakade.


Ingredienser

Gör såhär:

  • 5 cl thaibasilikasockerlag
  • 3 cl citronjuice
  • 4 cl valfri gin
  • Kokosgrädde
  1. Hur man gör thaibasilikasockerlag kan du läsa om här.
  2. Blanda sockerlaget, citronjuice och gin.
  3. Servera i lågt glas med en stor isbit.
  4. Toppa med kokosgrädde och ett thaibasilikablad.