Adams gG
Foto: Ida Lindemann
Den första drinken som Adam Mahmoud gör i reportaget ”Han skapar fusion i drinkar” fick han hitta på helt själv. Det enda kravet var att en svensk råvara skulle vara med, i kombination med de asiatiska smaker som fanns på restaurangen. Han har svårt att hitta på någon klassisk svensk smak, så det slutar med att gurka blir en av huvudingredienserna.
– Den odlas väl i växthus i Sverige? frågar han.
Helt rätt, inte bara odlas dem i växthus, utan du kan även odla gurka hemma – i en kruka. Blomsterlandet skriver att det är både enkelt och gott. Speciellt är det enkelt att odla minigurka hemma, vilket passar ännu bättre till Adams drink.
– Mindre gurkor har mindre kärnor, och då blir de mindre vattniga. Om man skär i en gurka är det mitten som är mest vattnig, och kanterna smakar mer gurka, säger han.
Ingredienser
Gör såhär:
- 1 gurka
- Mynta
- 3 cl citronjuice
- 2,5 cl gojibärsockerlag
- 3 cl granatäppellikör
- 2 cl valfri gin
- 33 cl ginger beer
- Skär gurkbitar och lägg i en cocktailshaker.
- Tillsätt gojibärsockerlag och mynta.
- Muddla.
- Tillsätt citronjuice, granatäppellikör och gin.
- Skaka och servera i kupat glas med krossad is.
- Fyll på med ginger beer.
- Garnera fritt.
(Adam garnerar alltid med ingredienser som finns i drinken)
Hur du gör ett smaksatt sockerlag:
- Blanda 1 dl socker och 2 dl kokande vatten.
- Lägg i valfri smaksättning, blanda och sila.
- Låt svalna.