Adams gG

Foto: Ida Lindemann

Den första drinken som Adam Mahmoud gör i reportaget ”Han skapar fusion i drinkar” fick han hitta på helt själv. Det enda kravet var att en svensk råvara skulle vara med, i kombination med de asiatiska smaker som fanns på restaurangen. Han har svårt att hitta på någon klassisk svensk smak, så det slutar med att gurka blir en av huvudingredienserna.

– Den odlas väl i växthus i Sverige? frågar han.

Helt rätt, inte bara odlas dem i växthus, utan du kan även odla gurka hemma – i en kruka. Blomsterlandet skriver att det är både enkelt och gott. Speciellt är det enkelt att odla minigurka hemma, vilket passar ännu bättre till Adams drink.

– Mindre gurkor har mindre kärnor, och då blir de mindre vattniga. Om man skär i en gurka är det mitten som är mest vattnig, och kanterna smakar mer gurka, säger han.


Ingredienser

Gör såhär:

  • 1 gurka
  • Mynta
  • 3 cl citronjuice
  • 2,5 cl gojibärsockerlag
  • 3 cl granatäppellikör
  • 2 cl valfri gin
  • 33 cl ginger beer
  1. Skär gurkbitar och lägg i en cocktailshaker.
  2. Tillsätt gojibärsockerlag och mynta.
  3. Muddla.
  4. Tillsätt citronjuice, granatäppellikör och gin.
  5. Skaka och servera i kupat glas med krossad is.
  6. Fyll på med ginger beer.
  7. Garnera fritt.

(Adam garnerar alltid med ingredienser som finns i drinken)

Hur du gör ett smaksatt sockerlag:

  1. Blanda 1 dl socker och 2 dl kokande vatten.
  2. Lägg i valfri smaksättning, blanda och sila.
  3. Låt svalna.