Hannas kyckling med currysås och ris

Kyckling med currysås och ris må låta enkelt för världen. Men för Hanna Peszko är dessa smaker något som påminner henne om Sverige. Speciellt populär är rätten under hektiska tentaperioder då matlådor är a och o.

 – Jag lagar detta minst en gång varannan vecka, säger Hanna Peszko.


Ingredienser

För 2 personer
Kyckling
  • Ca 500 g kycklingfilé
  • Soja
  • Salt
  • Peppar
Currysås
  • 1/2 msk curry, mild
  • 2 dl kycklingbuljong
  • 1/2 grädde
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk smör
  • 1/2 krm salt
  • 1/2 krm vitpeppar

Gör så här

1. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar. Krydda sedan med salt och peppar.

2. Stek filéerna i en oljad panna på medelhög värme. Vänd då och då.

3. Efter fem minuter tillsätter du soja. Se till att pannan inte blir torr. I så fall, tillsätt vatten för att undvika att bränna sojan.

4. Känn på filéerna med jämna mellanrum. När de är mer spänstiga än mjuka så börjar de bli klara.

5. Koka upp cirka 1 1/2 dl ris. Låt stå fem minuter innan servering.

6. Smält smör i en kastrull. Strö över curryn och låt fräsa med. Tillsätt buljongen och grädden och låt koka upp.

7. Rör ut mjölet i lite vatten. Tillsätt under omrörning. Låt koka cirka 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

8. Servera kycklingen med currysås och ris. Smacznego!