Gdansk genom smaklökarna

GDANSK GENOM SMAKLÖKARNA

Text, bild & ljud: Julia Hansson


Vad är ett veganskt ägg? Vad fikar man på i Gdansk? Och kan man laga svensk mat i Polen? Följ med vännerna Przemysław Walkowski, Chris Nilsson och Monir Bcharri på en matresa genom Gdansk.

En vegansk shakshouka.
Chris Nilsson ska hugga i frukosten på Po Dro Dze Bistro & Bar.
Przemysław Walkowski minns munkcafeet från barndomen.
En pączki, eller munk, i smak av äpple och kanel.
Julia Hansson reportage
På promenad genom Gamla stan.
Przemysław Walkowski är sugen på svensk lunch.
Hanna Peszko lagar kyckling med currysås och ris.
Hanna Peszko och Przemysław Walkowski är redo för svenska smaker.
Importerade råvaror från Sverige.
Traditionella polska piroger.
Przemysław Walkowski är nöjd!

Vill du testa dina polskakunskaper? Klicka här!