Sociala medier – inför publicering

Namn: Ida Lindemann

Rubrik: Han gör fusion i drinkar

Pufftexter (2-3 meningar): På Yoko i Helsingborg blandas asiatiska fusion-drinkar. Men det är svårare än man kan tro, vilket bartendern Adam Mahmoud berättar mer om.


Namn: Klara Norström och Emmy Ottosson

Rubrik: Kombucha – Kinesisk tradition med svenska smaker

Pufftexter (2-3 meningar): Den fermenterade tedrycken kombucha har de senaste decenniet blivit populär och känd som en hälsodryck. Följ med till en prästgård utanför Ullared, där konstnären Helena Blomljus tillverkar sin egen kombucha – smaksatt med svenska råvaror.


Namn: Matilda Westermark

Rubrik: Molekylär gastronomi – där vetenskap och matlagning möts

Pufftexter (2-3 meningar): Molekylär gastronomi är en matupplevelse som oftast bara finns tillgänglig på dyra stjärnkrogar. Tills nu. Häng med in i kocken Douglas Spiiks hemmakök för att lära dig mer om denna fascinerande matlagningsteknik.


Namn: Tuva Lejonklou

Rubrik: Framtidens mat: mjölmaskburgare serverad med rostade syrsor

Pufftexter (2-3 meningar): Hade du kunnat tänka dig byta ut kött, kyckling och fisk, mot larver, syrsor och gräshoppor? Anders Engström, författare av boken ”Äta insekter”, vill få människor inse att mer kryp i dieten är bra för både hälsan och miljön. Följ med när Anders Engström bjuder på mjölmaskburgare och rostade syrsor.


Namn: Joel Svahn

Rubrik: Äta alger

Pufftexter (2-3 meningar): Det blommar, är lite klibbigt och ger dig rysningar när det glider runt kring benen på det första sommarbadet. Alger är i fokus på vetenskapsfestivalen i Göteborg, då detta kan vara framtidens havsmat. Lyssna på vårt reportage för att lära dig hur du odlar, plockar och äter alger.


Namn: Ida Palm Ekspong

Rubrik: Gädda: Sveriges ratade råvara – en delikatess i Frankrike

Pufftexter (2-3 meningar): Gädda är en av de vanligaste sportfiskarna i Sverige, men en av de ovanligaste matfiskarna. Majoriteten av den svenska gäddan exporteras istället till utlandet, där den på sina håll klassas som en klassisk delikatess. Följ gäddans väg från Mälaren ut i Europa för att söka svar på frågan: Varför äter vi inte mer gädda i Sverige?


Namn: Sofia Hedberg

Rubrik: Vad är svart vitlök?

Pufftexter (2-3 meningar):

Den ser ut som att den har legat bortglömd i grönsakslådans mörka hörn i en evighet men i själva verket är den kanske peaken av de senaste årens fermenteringstrend.

– Svart vitlök är umami delux och det är otroligt, säger kocken Björn Nilsson. 


Namn: Alice Östenberg

Rubrik: Bakom bubble tea boomen

Pufftexter (2-3 meningar): Nya butiker öppnas över hela landet, skyltar annonserar något som går under namn som bubble tea, pearl tea eller boba.Var kommer det ifrån och varför är det så populärt? Fusion tar dig med till Malmö för att få svar på dina frågor.


Namn: Wendela Antepohl

Rubrik: Coronas bittra eftersmak

Pufftexter (2-3 meningar): Tänk dig att helt vanliga livsmedel plötsligt börjar lukta och smaka fruktansvärt äckligt. Fenomenet kallas parosmi och har ökat enormt under pandemin.
– Jag kan känna att här luktar det toalett, och så är det någon som står och lagar mat, säger Eva Mattsson, som är en av de drabbade.


Namn:

Rubrik:

Pufftexter (2-3 meningar):


Namn:

Rubrik:

Pufftexter (2-3 meningar):


Namn:

Rubrik:

Pufftexter (2-3 meningar):


Namn:

Rubrik:

Pufftexter (2-3 meningar):


Namn:

Rubrik:

Pufftexter (2-3 meningar):


Namn:

Rubrik:

Pufftexter (2-3 meningar):


Namn:

Rubrik:

Pufftexter (2-3 meningar):


Namn:

Rubrik:

Pufftexter (2-3 meningar):


Namn:

Rubrik:

Pufftexter (2-3 meningar):


Namn:

Rubrik:

Pufftexter (2-3 meningar):


Namn:

Rubrik:

Pufftexter (2-3 meningar):


Namn:

Rubrik:

Pufftexter (2-3 meningar):


Namn:

Rubrik:

Pufftexter (2-3 meningar):